Vedettömät urinaalit risteilyalukselle

Toimitamme tarpeen vaatiessa vedettömät urinaalit vaikka Tukholma-Maarianhamina-väliä liikennöivälle Ruotsinlaivalle. Tutustu alta asiakkaamme Viking Linen Menestystarinaan. Miten saimme risteilijän yleiset vessat hajuttomiksi ja helpoiksi huoltaa.

Haisevat vessat risteilijöiden kiusana

Kukapa meistä ei kaipaisi joskus arjen keskelle pientä merellistä irtiottoa?

Itämeren aalloilla seilaavalla Viking Linen Cinderellalla on vuosien saatossa matkustettu naapuriin, tehty edullisia ostoksia, syöty runsaita aterioita, juhlittu railakkaasti, ihailtu sympaattisia saaristolaismaisemia ja vietetty aikaa hyteissä.

On kuitenkin selvää, että kun 2500 matkustajan kapasiteetilla varustettu alus täyttyy iloisista risteilijöistä kerta toisensa jälkeen, törmätään myös joihinkin ongelmiin. Haisevat vessat olivat pitkään yksi Cinderellan matkustajia ja henkilökuntaa kiusanneista riesoista. Pisuaareista lattialle lentävät roiskeet koettiin niin ikään ikäviksi. Yksinkertaista keinoa epämiellyttävien hajujen eliminoimiselle ei kuitenkaan tuntunut löytyvän.
”Vesipisuaarien aikana meillä oli käytössä useita erilaisia vuokralaitteita, joilla pyrimme poistamaan hajuhaittoja: seinäraikastimia, otsonikoneita, sekä pisuaarissa olevia virtsakiven estoaineita. Lisäksi jouduimme käyttämään myös erillisiä uriinitabletteja”, muistelee Cinderellan husfru Petri Kyllönen.

Ennakkoluulot karisivat hajuhaittojen vähentyessä minimiin

Apua Cinderellan saniteettitilojen pulmiin pyydettiin Novosanilta, vaikka vedettömään Urimat-pisuaariin suhtauduttiinkin ensin pienellä varauksella.

”Ajatus yleisten wc-tilojen vedettömästä pisuaarista tuntui melko epäilyttävältä. Lähinnä sen suhteen, että voiko sellainen järjestelmä toimia laivaympäristössä. Päätimme aluksi kokeilla vedettömiä pisuaareja yhdessä wc-tilassa, jotta saisimme siitä käytännön kokemuksia. Tämä wc otettiin käyttöön juuri ennen sesongin alkua, joten saimme heti kokemusta siitä”, Kyllönen kertoo.

Ennakkoluulot osoittautuivat pian aiheettomiksi – vedetön ratkaisu osoittautui testikäytössä erinomaiseksi. Tyytyväinen siivouspäällikkö Kyllönen jakaa tunnustusta Novosanin tuotteille. ”Hajuhaitat vähenivät minimiin ja WC-tilojen siisteyskin parani”, hän myöntää.

Myös epämiellyttävistä lattiaroiskeista päästiin eroon vedettömän urinaalin avulla. Johtoporras teki asian pohjalta nopean päätöksen – pian laivan jokaiseen vessaan oli asennettu vedettömät pisuaarit. ”Viking Linelle tärkeitä asioita ovat muun muassa puhdas ja siisti laiva sekä ympäristöystävällisyysasiat. Novosanin pisuaarit tukivat erinomaisesti edellä mainittuja asioita, joten päätös siirtyä vedettömään vaihtoehtoon oli helppo.”

Vedetön vaihtoehto toi myös taloudellista etua

Vessojen hajuhaittojen poistuminen ja WC-tilojen siisteyden koheneminen eivät olleet ainoat hyödyt. Vedettömät Urimat -urinaalit olivat järkevä hankinta myös taloudelliselta näkökantilta.

”Säästöt ovat melko isoja. Niitä kertyy veden kulutuksen vähenemisestä, sekä raikastimien, uriinitablettien ja muiden vuokralaitteiden poisjäämisestä. Pisuaarissa on myös oma paikka, johon laiva pystyy laittamaan mainoksiaan,” Kyllönen kertoo.

”Voin lämpimästi suositella Novosanin Urimat-pisuaareja! Olemme Cinderellalla erittäin tyytyväisiä sekä pisuaareihin, että Novosanin kanssa tehtyyn yhteistyöhön.”

Jos tarvitset täydellisesti toimivia pisuuareja ja näkemyksellä toteutettua WC-remonttia yleisiin saniteettitiloihin, ota rohkeasti yhteyttä jo tänään.