Pisuaarit toimitettuina ympäri Suomea, niin Turkuun kuin Helsinkiin

Silja Line liikennöi Turku-Tukholma- ja Helsinki-Tukholma-väliä säännöllisesti. Kävijämäärät reiteille ovat suuret, joten ongelmia yleisten vessojen kanssa ilmaantui. Autoimme Silja Linea järkeistämään yleiset saniteettitilat.

Vedettömät pisuaarit tuovat helpotusta laivoilla

Vaikka risteilyalusten vessoja siivotaan säännöllisesti, suuret kävijämäärät aiheuttavat monenlaisia käytännön ongelmia. Silja Linella kyllästyttiin tukkeutuviin asiakasvessoihin, joista vedet valuivat välillä promenadien kokolattiamatoille saakka. He halusivat uudistaa ja siistiä julkisten tilojen vessat kertaheitolla. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Novosan, jolla oli jo valmiiksi kokemusta ja näyttöä vastaavista projekteista risteilyaluksilla.

Novosan toikin helpotusta monella rintamalla:

  • Hajuttomat pisuaarit
  • Huuhteluvedensäästö
  • Tehokkaat käsikuivaajat
  • Ei tukkeutumisia
  • Helpompi siivous
  • Viihtyisämmät WC:t
  • Kustannussäästöt

Hajuttomuus ja vedensäästö samassa paketissa

”Tämä pisuaari on täysin vedetön. Se säästää vuodessa keskimäärin 100 000 litraa puhdasta juomavettä.”

Näin kertoo meille Novosanin Urimat-pisuaari laajalla videonäytöllään. Silja Linen emännän Pia Pietiläisen oli helppo uskoa, että pisuaari joka ei käytä lainkaan nestettä huuhteluun on ympäristöystävällinen ja säästää rutkasti juomavettä. Mutta että se olisi myös täysin hajuton? Kuten muutkin Novosanin asiakkaat ovat testattuaan todenneet, vedettömät Urimat-pisuaarit todella lunastavat hajuttomuuslupauksensa. Pietiläinen onkin erittäin tyytyväinen uusiin pisuaarihankintoihin: ”Vessat oikeasti ovat nyt hajuttomat.”

Kaikin puolin siistimpi risteilykokemus

96 % kuluttajista pitää vessan siisteyttä tärkeänä. Tämä tutkimustulos ei aina näytä itsestäänselvyydeltä risteilyalusten vessoissa, vaikka henkilökunta tekee parhaansa pitääkseen ne miellyttävässä asiointikunnossa. Silja Linen emännän assistentin Satu Pihkalan mukaan joka risteilylle mahtuu aina voimamiehiä, joilla on tarve todistaa olevansa pyyherullatelinettä vahvempia. Tämän kamppailun seurauksena käsipyyherullat levisivät aiemmin useinkin vessojen lattioille. Myös nuuskaa ja vessapaperia päätyi usein pisuaareihin, WC-pönttöihin ja käsienpesualtaisiin roskisten sijaan. Tukos ja tulvahan siitä ennen pitkää seurasi – vaan ei enää!

Kaaoksenhallinnasta kätevään siivoukseen

Novosanin nykyaikaistettua Silja Linen julkisten tilojen vessat, vältytään laivoilla sekä tulvilta, että lattialle kasautuvilta pyyherullilta. Ikävyydet ovat korvautuneet vedettömillä pisuaareilla ja tehokkailla ilmakuivaajilla. Siivoojan on nyt aiempaa nopeampi pestä vessojen lattia, kun sieltä ei tarvitse ensin noukkia pois pyyhemyttyjä. Muutos on ollut suuri ja tehostaa henkilökunnan työtä, kun he pääsevät keskittymään siivoamiseen kaaoksenhallinnan sijaan. Asiakkaatkin huomaavat vessaremontin tulokset käymälöiden siisteyden parantumisena sekä modernin virtaviivaisissa wc-kalusteissa.

Silja Linella toivotetaan asiakkaat tervetulleiksi entistä siistimmille laivoille.

Ota yhteyttä, mikäli mielenkiinto vedettömiä pisuaareja tai yleisten WC-tilojen parantamista kohtaan heräsi.